Diqqət! Hər sayta daxil olduqda sağdakı reklama 1 dəfə vuraraq saytımızın sürətli və daim işləməsinə köməklik edə bilərsiniz.
Saytda digər userləri təhqir etmək, söyuş, reklam tipli yazılar yazmaq, digər saytların adın yazmaq olmaz. Əks halda saytdan qovulacaqsınız.
Mini Çat

Mini çatı görmək üçün və mini çatda yazışmaq üçün Qeydiyyatdan keçin.

Onlayn

Saytda hal hazırda olan istifadəçiləri və online-ni görmək üçün saytda Qeydiyyatdan keçin.

Forumda aktivlər
milawkam
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 1685
_Yene_Tenha_
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 1005
SaFFron
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 687
menim meleyim
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 678
..::Рианна::..
ICQ: 999
Forum şərhi: 609
Miss_Vampirka
ICQ: 18
Forum şərhi: 585
Prenses93
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 490
.:SecreT:.
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 367
Bellada
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 366
❥SeKeRciK...
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 314
Reklam
Wap.Seninem.Az
Top yazarlar/ay
 Keçən ayın qalib yazarı
V_L
Xəbər sayı: 108
LeYLa^_^
Xəbər sayı: 30/141
Я..
Xəbər sayı: 23/1574
1337
Xəbər sayı: 4/10
TuTku
Xəbər sayı: 2/2
_ULYA_
Xəbər sayı: 1/13
QUB3RN4T0R
Xəbər sayı: 1/129
Nicat Babashov
Xəbər sayı: 1/12
Reklam
Sayğac


 
Biriyani resepti


Tərkibi:
Toyuq
Düyü
Zəncəfil
Sarımsaq
Karri
Şirin paprika
Çili istiotu (üyüdülmüş)
Qatıq
Pomidor (və ya tomat pastası)
Soğan

Hazırlanması:
Toyuğu 12-16 tikəyə doğrayın.

Zəncəfili sürtgəcdən keçirin, sarımsaq əzib qatın.

Şirin paprika, acı, üyüdülmüş çili qarışığını elə nisbətdə götürün ki, diliniz yansa da paprikanın dadını hiss edə biləsiniz. Sarımsaqla zəncəfilə də heyfiniz gəlməsin - bişəndə onların acı dadı azalacaq, xörəyin ətri isə sizi valeh edəcək.

Qatıq, pomidor (yaxud tomat pastası), karri, duz, sarımsaqlı zəncəfili eynicinsli qatı kütlə alınanadək qarışdırın.

Əgər qatıq və ya tomat pastası çox turşdursa, azacıq su və şəkər tozu əlavə edə bilərsiniz. İstənilən halda, bu qarışığın dadına baxın, bəyəndiyiniz inqredientin qədərini artırın.

Bu pastanı toyuq ətinə çəkin, bir qaba yığın, sərin yerdə ən azı 4-8 saat saxlayın ki, toyuq ədviyyatı hopdursun.

Vam odda ərinmiş yağla soğanı qovurun. Yağın dadlanması üçün bir neçə mixək əlavə edin. Bir az qovrulandan sonra mixəyi çıxarın.

Marinə etdiyiniz toyuq ətini sousu ilə birlikdə soğanın üstünə düzün. Ocağı bir az da azaldın, qapağını örtüb 7-8 dəqiqə bişməsini gözləyin, sonra toyuq tikələrini çevirin.

Qapağı açın, içindəkinin bir qədər soyumasını, yağın üzə çıxmasını gözləyin.

Bu, vacib andır. Gərək düyü öncə sousa deyil, ətirlənmiş yağa batsın.

Ayrı qazanda su qaynadın. Basmati düyüsünü tökün. 2 dəqiqə sonra düyünün təxminən dörddə birini götürüb toyuq olan qazana tökün.

Biriyaninin müəllifi olan hindlilər bu halda bütün düyünü tökərdilər, biz isə başqa cür edəcəyik.

İş burasındadır ki, bişmiş düyü sousa düşəndə daha çox bişəcək, dən-dən durmayacaq. Buna görə də düyünü hissə-hissə, tam bişməmiş əlavə etmək lazımdır. Buna görə də hissə-hissə düyüdən süzüb toyuğun üzərinə təpələmə yığın - yəni, çiy - yarımçiy - bişmiş düyü.

Hətta bir kənarda 30-40 dəqiqə müddətində bişirilmiş qara düyü ilə basmatini növbə ilə lay-lay düzə bilərsiniz.

Adətən, düyü üçün ən yaxşı ədviyyat zəfərandır. Amma ona uyğun gələn bir ərzaq da var - qara düyü.
Qara düyü - dietoloqlarla ədabaz aşpazların sevimlisidir. Onu çox vaxt salatlara qatırlar, çünki doğrusu, bişirməyi bacarmırlar.
Qara düyü adi düyüdən daha gec bişir. Ona görə onu qazana birinci salmaq, üstündən 30 dəqiqə keçəndən sonra adi düyünü əlavə etmək olar. Süzəndə isə iki növ düyü eyni qaydada qarışmış olur, həm dadı gözəl olur, həm rəngi. Üstəlik, qara düyü adidən bir az diri olur.

Amma bəzən qara düyü suyu qaraldır, bu zaman onu ayrıca qaynatmaq, dəmə qoyanda ağ düyü ilə qarışdırmaq lazımdır.

Biriyani qazanını 30-40 dəqiqəyə dəmə qoyun.

Hazır olandan sonra üst qatdakı ağ düyüdən götürüb kənara qoyun. Altdakı düyü sarı və qırmızının müxtəlif çalarlarında olacaq. Keşnişi (ya da sevdiyiniz başqa göyərtini) doğrayıb qatın. Rəngli, bəyaz düyünü, toyuq tikələrini buluda çəkin.

Nuş olsun!

Redakə etdi:


Siz sayta qonaq kimi daxil olduğunuz üçün xəbərin ardını görə bilməzsiniz. Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin və saytın bütün bölmələrini görmə imkanını qazanın.
Şərhlər : 8    Baxış: 31776
Tarix: 12-08-2015, 14:40

0 Bəyənməyib

Saytdakı şərh sayı: 1072
Saytdakı xəbər sayı: 82

#8 Prosta Sirinka

1 fevral 2016 17:27 | Qeydiyyat Tarixi: 10.01.2016
Resept üçün təşəkkür.






Mikro Blok:
Saytdakı şərh sayı: 1900
Saytdakı xəbər sayı: 159

#7 Uxxx Ti

30 noyabr 2015 01:15 | Qeydiyyat Tarixi: 30.08.2015
adice toyuklu plovduda






Mikro Blok: Ən вaнaLı MaкiyaJım güLüşümdü :)
Saytdakı şərh sayı: 3158
Saytdakı xəbər sayı: 0

#6 Prenses93

14 noyabr 2015 17:05 | Qeydiyyat Tarixi: 12.09.2015
Cox sagol resept ucun


Mikro Blok:
Saytdakı şərh sayı: 3034
Saytdakı xəbər sayı: 70

#5 menim meleyim

23 avqust 2015 19:45 | Qeydiyyat Tarixi: 29.04.2015
resepde gore cox sagol


Mikro Blok:
Saytdakı şərh sayı: 1038
Saytdakı xəbər sayı: 98

#4 SaFFron

22 avqust 2015 17:24 | Qeydiyyat Tarixi: 15.08.2015
Ərzaqlarını tapmaq çətin olar,karri,paprika bilmirəm heç nədi ~_~






Mikro Blok: Həyanın zirvəsi, insanın özü-özündən həya etməsidir.(Hz.Əli)
Saytdakı şərh sayı: 1355
Saytdakı xəbər sayı: 95

#3 .::AliCe::.

19 avqust 2015 15:58 | Qeydiyyat Tarixi: 2.08.2015
cox saol resept ucun )






Mikro Blok: oɴυ вoş veʀ,вυɴυ вoş veʀ, -вoş veʀə-veʀə çüʀüdüм αʀтıq..!
Saytdakı şərh sayı: 2840
Saytdakı xəbər sayı: 15

#2 milawkam

16 avqust 2015 20:15 | Qeydiyyat Tarixi: 2.08.2015
biri bişirsede yesem tşk:=)


Mikro Blok:
Saytdakı şərh sayı: 945
Saytdakı xəbər sayı: 235

#1 ::Sirin AyanKa

12 avqust 2015 21:08 | Qeydiyyat Tarixi: 30.04.2015
Resept ucunn cox saqol.))


Mikro Blok: doze .bilmirem!
İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
İstifadəçi paneli
Sorğu
Sayta hansı brauzerlə daxil olursunuz?
Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera
Safari

Balanslar
Я..
Xalları: 302619
Şərhləri:: 4277
V_L
Xalları: 101380
Şərhləri:: 280
ღɴαrιɴ_yαɢιѕнღ
Xalları: 61042
Şərhləri:: 125
ღ ς Կαςτλหßαค ヅ
Xalları: 58920
Şərhləri:: 2266
Fatmanur
Xalları: 52371
Şərhləri:: 471
кαмкα
Xalları: 44389
Şərhləri:: 1527
SaFFron
Xalları: 41533
Şərhləri:: 1038
Miss_Vampirka
Xalları: 38982
Şərhləri:: 1075
LeYLa^_^
Xalları: 35720
Şərhləri:: 300
KindeR..
Xalları: 34018
Şərhləri:: 530
Reklam
Top şərhçilər/ay
 Keçən ayın qalib şərhçisi:
Ona mexsuz
Şərh sayı: 308
TuTku
Şərh sayı: 32
LeYLa^_^
Şərh sayı: 26
BySariev
Şərh sayı: 21
Elmin.321
Şərh sayı: 15
_SWEET_
Şərh sayı: 14
-Anonim-
Şərh sayı: 9
1337
Şərh sayı: 8
SkolaDnaYa_PecenYa
Şərh sayı: 7
Miss_Vampirka
Şərh sayı: 5
OzDuNyAm
Şərh sayı: 4
Son şərhlər
Top şərh xəbər/ay
Müəllif: Я.. / Şərh: 6
Müəllif: LeYLa^_^ / Şərh: 5
Müəllif: Я.. / Şərh: 5

Created by: XH ( QUB3RN4T0R )
Dizayn eXclusiv Seninem.az saytı üçün Hafiz Hacıyev Tərəfindən hazırlanmışdır.
Yayımı qadağandır! Bütün hüquqlar qorunur.
Saytdakı xəbər və şərhlərə görə sayt idarə heyyəti məsuliyyət daşımır.
Bizim Artıq 2670 İstifadəçimiz Var!