Diqqət! Hər sayta daxil olduqda sağdakı reklama 1 dəfə vuraraq saytımızın sürətli və daim işləməsinə köməklik edə bilərsiniz.
Saytda digər userləri təhqir etmək, söyuş, reklam tipli yazılar yazmaq, digər saytların adın yazmaq olmaz. Əks halda saytdan qovulacaqsınız.
Mini Çat

Mini çatı görmək üçün və mini çatda yazışmaq üçün Qeydiyyatdan keçin.

Onlayn

Saytda hal hazırda olan istifadəçiləri və online-ni görmək üçün saytda Qeydiyyatdan keçin.

Forumda aktivlər
milawkam
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 1685
_Yene_Tenha_
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 1005
SaFFron
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 687
menim meleyim
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 678
..::Рианна::..
ICQ: 999
Forum şərhi: 609
Miss_Vampirka
ICQ: 18
Forum şərhi: 585
Prenses93
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 490
.:SecreT:.
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 367
Bellada
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 366
❥SeKeRciK...
ICQ: Yoxdur
Forum şərhi: 314
Reklam
Wap.Seninem.Az
Top yazarlar/ay
 Keçən ayın qalib yazarı
V_L
Xəbər sayı: 108
LeYLa^_^
Xəbər sayı: 26/137
Я..
Xəbər sayı: 21/1571
1337
Xəbər sayı: 4/10
TuTku
Xəbər sayı: 2/2
_ULYA_
Xəbər sayı: 1/13
QUB3RN4T0R
Xəbər sayı: 1/129
Nicat Babashov
Xəbər sayı: 1/12
Reklam
Sayğac


 
Portağal qabıqlarından mürəbbə - (FOTO Resept)


Seninem.Az portağal qabıqlarından mürəbbənin hazırlanma qaydasını təqdim edir

Bu mürəbbə tək çayla içmək üçün yaramır. Ondan müxtəlif qənnadı məmulatlarının - tort, muss, dondurma, jele və s. - bəzədilməsində də istifadə etmək olar. Üstəlik, gözəllikdən savayı, bu mürəbbə həmin məhsullara xüsusi ətir, dad da verir.

Tərkibi:

3 portağal
300 q şəkər tozu
300 ml su
1 x.q. limon şirəsi

Portağalları yaxşıca yuyun. Üzərinə qaynar su tökün (portağallar xarab olmasın deyə onların üzərinə xüsusi maddə, çox vaxt - mum çəkirlər). Hər birini 4 yerə bölün. Mürəbbə üçün yalnız qabıqlar gərəkdir.

Qabığın içindəki ağ qatı soyub çıxarın, çünki o, acı dad verir.

Qabıqları şəridlərə doğrayıb qaba yığın. Üzərinə soyuq su töküb bir gecə saxlayın. Bir neçə dəfə suyunu dəyişin. Bu zaman mürəbbəniz acı alınmaz.

Suda qaldığı müddətdə qabıqlar öz-özünə bir qədər büküləcək.

Suyu süzün. İynəni saplayın. Sapın bir ucunu düyünləyin. Qabıqları spiral kimi büküb iynədən keçirin (boyunbağı kimi).

Bu "boyunbağını" qazana qoyun, üzərinə su töküb ocağın üstə qoyun. Qaynara düşəndən sonra 20 dəqiqə də bişirin. Sonra qaynar suyu süzün, soyuq su töküb yenidən ocağa qoyun. Prosesi 4 dəfə təkrarlamalısınız.

"Boyunbağı"nı sudan çıxarıb bir qaba qoyun.

Ayrı qazana 300 ml su və şəkər tozu tökün. Ocağın üstünə qoyub qaynadın. Qaynara düşəndə portağal qabıqlarını sapdan ayıraraq içinə salın, orta itilikli odda yarım saat bişirin.

Tam soyudun. Sonra limon şirəsi əlavə edib daha yarım saat bişirin.

Nuş olsun!


Portağal qabıqlarından mürəbbə - (FOTO Resept)



Portağal qabıqlarından mürəbbə - (FOTO Resept)




Portağal qabıqlarından mürəbbə - (FOTO Resept)



Portağal qabıqlarından mürəbbə - (FOTO Resept)




Portağal qabıqlarından mürəbbə - (FOTO Resept)



Portağal qabıqlarından mürəbbə - (FOTO Resept)

Redakə etdi:


Siz sayta qonaq kimi daxil olduğunuz üçün xəbərin ardını görə bilməzsiniz. Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin və saytın bütün bölmələrini görmə imkanını qazanın.
Şərhlər : 5    Baxış: 29406
Tarix: 26-05-2016, 17:36

0 Bəyənməyib

Saytdakı şərh sayı: 94
Saytdakı xəbər sayı: 1

#5 ::FASHION :GIRL::

27 may 2016 15:33 | Qeydiyyat Tarixi: 31.01.2016
Portagal murebbesi Bisirmisik Cox dadlidi

Xeber UCUN TESEKKURLER


Mikro Blok:
Saytdakı şərh sayı: 626
Saytdakı xəbər sayı: 19

#4 MisS_

26 may 2016 22:24 | Qeydiyyat Tarixi: 25.04.2016
A nə maraqlı görsənir ^^
Ama dadı yaxşı olmaz :D


Mikro Blok:
Saytdakı şərh sayı: 2266
Saytdakı xəbər sayı: 515

#3 ღ ς Կαςτλหßαค ヅ

26 may 2016 21:40 | Qeydiyyat Tarixi: 21.01.2016
qarpiz qabigindan varena bilirdim portagal yox) antikvarim bosna demremki bu qiza men)
tesekkur canim amma cetinki hazirliyam ne yalan deyimki






Mikro Blok:
Saytdakı şərh sayı: 4277
Saytdakı xəbər sayı: 1571

#2 Я

26 may 2016 19:27 | Qeydiyyat Tarixi: 29.04.2015
Qabigi aci dad verir bunu meyvə şirələrinin dadindan bilirəm mürəbbəsinin dadi maraqlı gəldi)
Tənbəlliyin daşini atanda hazirlayacam :D
Resept ucun Təşəkkür)






Mikro Blok: Время ответит на все вопросы
Saytdakı şərh sayı: 2840
Saytdakı xəbər sayı: 15

#1 milawkam

26 may 2016 17:47 | Qeydiyyat Tarixi: 2.08.2015
bir portagal murəbbəsi gorməmishtim bunuda gordum:D gorən dadi necədi hazirlamag uchun nervim chatishmaz yəgin^^ saqol aytom:*


Mikro Blok:
İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
İstifadəçi paneli
Sorğu
Sayta hansı brauzerlə daxil olursunuz?
Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera
Safari

Balanslar
Я..
Xalları: 302599
Şərhləri:: 4277
V_L
Xalları: 101380
Şərhləri:: 280
ღɴαrιɴ_yαɢιѕнღ
Xalları: 61042
Şərhləri:: 125
ღ ς Կαςτλหßαค ヅ
Xalları: 58920
Şərhləri:: 2266
Fatmanur
Xalları: 52371
Şərhləri:: 471
кαмкα
Xalları: 44389
Şərhləri:: 1527
SaFFron
Xalları: 41533
Şərhləri:: 1038
Miss_Vampirka
Xalları: 38982
Şərhləri:: 1075
LeYLa^_^
Xalları: 35706
Şərhləri:: 297
KindeR..
Xalları: 34018
Şərhləri:: 530
Reklam
Top şərhçilər/ay
 Keçən ayın qalib şərhçisi:
Ona mexsuz
Şərh sayı: 308
TuTku
Şərh sayı: 31
LeYLa^_^
Şərh sayı: 23
BySariev
Şərh sayı: 21
_SWEET_
Şərh sayı: 14
-Anonim-
Şərh sayı: 9
1337
Şərh sayı: 8
SkolaDnaYa_PecenYa
Şərh sayı: 7
Miss_Vampirka
Şərh sayı: 5
Elmin.321
Şərh sayı: 4
OzDuNyAm
Şərh sayı: 4
Son şərhlər
Top şərh xəbər/ay
Müəllif: Я.. / Şərh: 6
Müəllif: LeYLa^_^ / Şərh: 5
Müəllif: Я.. / Şərh: 5

Created by: XH ( QUB3RN4T0R )
Dizayn eXclusiv Seninem.az saytı üçün Hafiz Hacıyev Tərəfindən hazırlanmışdır.
Yayımı qadağandır! Bütün hüquqlar qorunur.
Saytdakı xəbər və şərhlərə görə sayt idarə heyyəti məsuliyyət daşımır.
Bizim Artıq 2668 İstifadəçimiz Var!